alle kategorier

Markeder og industrier

1, Bremsebelægninger

Blødere jernoxider bruges også til at indstille en specifik friktionskoefficient og til sort farvning. Også til denne applikation har ZHONGLONG specielle jernoxidsorte (PBK11) pigmenter til dette felt.

2 、 Rengøringsmidler og sæbe til tøjvask

Vaskemidler inkorporerer Ultramarine Blue i deres formel for at opnå de bedste hvithedsresultater og for at korrigere det naturlige eller fremstillet ved at bære gulfarvning i tekstilfibre. Denne formel indeholder typisk blå granulater, der allerede har inkorporeret Ultramarine Blue. Ultramarine Blue er i stand til at forbedre hvidheden af ​​tekstilfibre, fordi den absorberer gule bølgelængder og ikke reflekterer dem, hvilket får stoffet til at se hvidere ud på grund af en sådan effekt.

For at forbedre stoffernes hvidhed bruges der også optiske hvidere, men udsættelse for sollys nedbryder dem. Optiske hvidere absorberer usynligt ultraviolet lys, udsender synligt lys og øger således den samlede refleksion af den hvide overflade, hvilket giver et lysende udseende. Ultramarine Blue fungerer forskelligt ved at absorbere det gule lys og undgå dets refleksion.

Ultramarine Blue fanges mekanisk i fiberstrukturen, hvilket betyder, at en fysisk introduktion i stoffet udføres, mens den optiske hvidere har en overfladeindarbejdelse. På grund af Ultramarine Blue's ultrafine partikelstørrelse og dets vandaffinitet kan den elimineres med yderligere vaske, hvilket danner en lille struktur med gentagne vaske og skylninger. Af denne grund og af sin høje lysmodstand er Ultramarine Blue bedre end optiske hvidere til denne applikation, og de har desuden en tendens til at degenerere optisk, når de udsættes for lys og producerer i sig selv gule nuancer.

Der er en synergi mellem optiske hvidere og Ultramarine Blues, da de supplerer hinanden og giver gode resultater. De er to produkter, der er helt kompatible, der slutter sig til deres blegningseffekter og dækker et bredere spektrum under sol og kunstigt lys.

Det samme princip, der forklarer brugen af ​​Ultramarine Blue i rengøringsmidler, gælder for brugen af ​​et sådant pigment i vaskebarssæber. I sidstnævnte er Ultramarine Blue indarbejdet i en typisk blåfarvet bar sæbe, der bruges til at vaske stoffer. Friktion af stavesæbe på tekstilet: på den ene side renser det stoffet, da det indeholder overfladeaktive stoffer; på den anden side tillader det, at små Ultramarine Blue-partikler fanges mekanisk af fiberstrukturen og absorberer gule bølgelængder.